Etherische oliën

Wat zijn etherische oliën?

Vloeibare, vluchtige bestanddelen van plantencellen die te vinden zijn in de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van planten. Deze worden doorgaans gewonnen door middel van destillatie maar de citrus oliën worden koudgeperst uit de schil. Iedere olie heeft een specifieke moleculaire structuur, een eigen aroma en unieke eigenschappen. etherische oliën werken op lichamelijke klachten en ook op psychische/emotionele klachten. De oliën werken zo goed doordat ze therapeutische stoffen in een zeer geconcentreerde vorm bevatten. Bijvoorbeeld voor 1 liter lavendelolie is meer dan 100 kg plantmateriaal nodig.

etherische oliën
Voor iedereen in de Familie

Waarom etherische oliën jou helpen?

 • Geven snel effect om jouw lichaam in balans te krijgen
 • Kunnen bacteriën en virussen vernietigen
 • Verminderen pijnklachten en bieden snel herstel bij sport
 • Reduceren ADHD/ADD-klachten
 • Reduceren/preventie stress en burn-out
 • Wekken een natuurlijke anti-allergie-reactie op
 • Werken binnen 20 seconden op het zenuwstelsel
 • Beïnvloeden onze emoties & kunnen helpen bij trauma’s
 • Ondersteunen het immuunsysteem
 • Verbetering huidproblematiek
 • Toepasbaar voor alle leeftijden

Waarom natuurlijke oplossingen in plaats van synthetische?

Puur natuurlijke, medicinaal waardevolle bestanddelen zijn beter geschikt voor het menselijk lichaam dan synthetische, omdat ze een natuurlijk balancerend effect op het lichaam hebben en geen bijwerkingen geven. Bovendien zijn ze niet verslavend. etherische oliën zijn mogelijk de effectiefste vorm van genezing op plantaardige basis.

etherische oliën

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën werden in de geschiedenis in vele culturen gebruikt vanwege hun heilzame werking. Wetenschappelijk onderzoek geeft steeds meer aan dat etherische oliën veel steun kunnen bieden aan ons welzijn. Zo zijn er ziekenhuizen die de olie inzetten tijdens bevallingen en zorgcentra voor ouderen bieden hun bewoners ondersteuning bij Alzheimer middels rustgevende oliën. Vele hebben een krachtige reinigende werking; ze bevatten herstellende, beschermende en afweringsversterkende eigenschappen van de planten.

 • Werken op cellulair niveau en brengen natuurlijke balans terug.
 • Kunnen het celmembraan doordringen en bacteriën en virussen bestrijden (antiviraal in tegenstelling tot antibiotica).
 • Ondersteunen en versterken het immuunsysteem.
 • Invloed op ons zenuwstelsel en brengen rust en ontspanning.
 • Ze hebben invloed op onze emoties.

De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan snel verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen en via ons reukorgaan zelfs binnen 20 seconden al effect hebben.dōTERRA

Waarom dōTERRA essentiële oliën?

De kwaliteit van de oliën van dōTERRA is zeer hoog.

Pure oliën zijn het hart van het succes van dōTERRA. De oliën hebben allen een CPTG® Certified Pure Therapeutic Grade® keurmerk en vertegenwoordigen de meest veilige, pure en effectieve etherische oliën die momenteel verkrijgbaar zijn. Ze bestaan uit natuurlijke aromatische verbindingen, die zorgvuldig uit de planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen, die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen. Ze zijn vrij van verontreinigingen; zoals pesticiden en andere chemische reststoffen en de planten groeien in hun natuurlijke habitat voor een optimale oogst met het hoogste aandeel aan werkzame stoffen. dōTERRA werkt met de boeren aan langdurige relaties die fair trade mogelijk maken.

Tevens zijn veel oliën goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) voor consumptie en kunnen via verschillende wijze veilig worden gebruikt. Kijk op www.sourcetoyou.com voor meer informatie over het verkrijgen en de kwaliteit van de olie (nummer onderkant flesje).

Het bedrijf dōTERRA

Is opgericht in 2008 door experts in de wereld van etherische oliën die als eigenaren hebben geïnvesteerd en 100% van de aandelen hebben en hiermee 100% eigen keuzes kunnen maken.

Healing hands is dōTERRA’s non-profit bedrijf en wordt gefinancierd door leden, werknemers en de directie. Elke maand kan er gedoneerd worden en er wordt ook middels fundraising geld opgehaald. Healing Hands heeft 100.000+ opgehaald en veel levens veranderd.

Naast de kwaliteit van de oliën spreekt de visie van het bedrijf mij enorm aan. Een “natuurlijke heler in ieder huis en daarnaast zorgdragen met de opbrengst van deze prachtige producten voor een betere wereld.

dōTERRA richt zich op families, gezinnen en is een geëmancipeerd bedrijf; dōTERRA geeft terug.
doterra


Oliën in het bedrijf

oliën IN HET BEDRIJF

Door de inzet van aromatherapie kunnen de ziektekosten in uw bedrijf verminderd worden. Het gebruiken en toepassen van de oliën binnen uw bedrijf zorgt ervoor dat het stressniveau wordt verminderd en het energieniveau toeneemt bij uw medewerkers.

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Ook de verzuimduur van een burn-out stijgt ten opzichte van vorige jaren.

Er zijn onderzoeken beschikbaar welke laten zien wat het effect is van aromatherapie bij stress en het verhogen van het plezier en de productiviteit van de medewerkers. Het is een prachtig resultaat en het toont duidelijk aan dat de etherische oliën een enorme impact op onze prestaties en welzijn hebben.

Bedrijf

Het gebruiken van de etherische oliën en de ervaring met de werking hiervan is een belangrijke mijlpaal in de vermindering van stress gerelateerde ziekten en andere stress gerelateerde aandoeningen zoals o.a. Burn-out en depressie. Als we minder stress hebben is ons immuunsysteem beter in staat ons te beschermen tegen bacteriën en virussen die uiteindelijk kunnen leiden tot ziekte en uitval op het werk.

"Laten we deze kennis gebruiken en vertrouwen op de positieve invloeden van deze therapeutische kwaliteiten van de oliën."

Healthy Oils.

Etherische oliën beïnvloeden op fysiek en emotioneel gebied ieders gezondheid. Alle dōTERRA oliën zijn getest volgens het CPTG-protocol en zijn van de hoogste kwaliteit en zuiverheid.

Wilt u hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Indien gewenst verzorgen wij geheel kosteloos voor u een presentatie over preventie ziekteverzuim/vermindering stress op de werkvloer.Oliën voor kinderen

Etherische oliën & kinderen

Etherische oliën zijn geschikt voor alle leeftijden, kinderen reageren snel op de werking van de oliën. We kunnen voor veel klachten de oliën inzetten om zo hun gezondheid te bevorderen en emotionele balans te verkrijgen, te denken valt aan:

 • Concentratie/ADHD/ADD
 • Gepest worden
 • Verbeteren zelfbeeld
 • Hooggevoeligheid/overprikkeld/HSP
 • Pijnklachten
 • Allergieën

"Ieder kind is uniek en het behandelplan dient individueel afgestemd te worden!”

Healthy Oils.
kinderen

Kids Collectie: “Fysiek en Emotioneel in balans”

De nieuwe doTERRA Kids Collection is de perfecte tool om uw kinderen veilig kennis te laten maken met de uiteenlopende voordelen van etherische oliën. De zes unieke olierollers zijn 100% natuurlijk, veilig en gebruikersvriendelijk. De olierollers zijn afgestemd om dagelijks te gebruiken voor ondersteuning van lichaam, ziel en geest.

Of het nu gaat om concentratie op school/studie, moeilijk slapen iedere nacht, omgaan met spannende gebeurtenissen, ontwikkelen van zelfvertrouwen, ondersteuning bij overprikkeling of angstige gevoelens, de oliën zijn de perfecte oplossing om het emotionele en fysieke welzijn te bevorderen.

De rollers worden geleverd met een handige draagtas, siliconen doppen en instructiekaarten, welke door uw kind makkelijk toepasbaar zijn. Wij bieden advies en begeleiding bij aankoop van de Kids Collectie en hebben al veel mooie ervaringen van ouders en kinderen mogen ontvangen.


kind

Etherische oliën in de kinderopvang

Een bedrijf waar het lekker ruikt is voor IEDEREEN veel fijner. Tevens is de eis met betrekking tot de luchtkwaliteit onlangs veranderd, dus nog belangrijker om hier aandacht aan te schenken. Aromatherapie is een 100% natuurlijke oplossing om kinderen te laten ontspannen, beter te kunnen slapen, luchtkwaliteit te verbeteren en meer rust te creëren in uw kinderdagverblijf.

kinderen

Ook verzorgen wij info avonden voor de ouders en een uitleg voor de medewerkers hoe te werken met de oliën en de kinderen.

Enkele klachten en toepassingen:

 • De algemene geur in de ruimte bepaald een gevoel -> Diffuser met een olie voor rust/vrolijke sfeer.
 • In verschoningsruimten of bij luieremmers voor frisse geur.
 • De kinderziekten (waterpokken en andere virussen, hierbij is kun je olie preventief gebruiken in de diffuser en/of verdund onder de voeten voor de weerstand.
 • Schaafwonden: Hiervoor kun je ook de Lavendel gebruiken of beter nog een desinfecterende tube met oliën afgestemd op wondgenezing (in ieder gezin onmisbaar).
 • Blauwe plekken, brandwondje, huidirritatie, insectenbeet.
 • Brandwonden/huidirritaties/insectenbeet: Lavendel, verlicht direct.
 • Luchtwegen is ook een veel terugkerend fenomeen bij jonge kinderen; in de diffuser een olie ter ondersteuning van het
 • Krentenbaard/koortslip/wratjes.


Oliën in de zorg

Etherische oliën IN DE ZORG

Op welke terreinen in het ziekenhuis kunnen geuren een positieve bijdrage leveren?

Natuurlijke geuren hebben veel mogelijkheden om ingezet te worden in de zorg. Het kan zijn dat men de sfeer op een kamer of afdeling wil verbeteren, maar geuren kunnen ook gebruikt worden ter voorkoming van infecties of het bestrijden daarvan. Tevens bieden de oliën veel verlichting bij pijn en zorgen voor ontspanning.

zorg

ontspanning

Het verdampen van geuren, maar ook korte massages met deze oliën creëren rust en ontspanning voor iedereen die een tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen. Deze geur-activiteiten zijn een niet-invasieve manier om iets extra’s voor de patiënten te betekenen. Steele (1993) testte vrijwilligers met behulp van een EEG om de effecten van etherische olie te kunnen aantonen na inhalatie. Hij ontdekte veranderingen in hersenritmes die reeds plaatsvonden 15 seconden na inhalatie. Een positieve verandering in gedrag werd ook binnen 15 seconden waargenomen.


Tevens is er aangetoond dat 60% van de patiënten die een scan moesten ondergaan, minder zenuwachtig waren dan de controlegroep als ze geur roken. Geuren die hier ingezet kunnen worden zijn sinaasappel, vetiver (Vetiveria zizanoides), Lavendel en bergamot.

Vooral citrusgeuren (citroen, sinaasappel, grapefruit, bergamot), maar ook lavendel zijn allen goede oliën voor stressreductie (Lim 1997).

Hoe kunnen etherische oliën ingezet worden?

Het verplegend personeel kan de oliën verdampen, aan (bad)water toevoegen (emulgator gebruiken!) en in huidolie toepassen. Zo zijn er veilige elektrische aromaverstuivers, maar er kan ook gewoon een druppeltje olie op een kussen of zakdoek gedaan worden. Naast onrustvermindering en verbetering van het humeur kan de verpleging oliën inzetten bij slaapproblemen, angsten, oververmoeidheid, (hoofd)pijn, benauwdheid, depressieve gevoelens en dementie.

zorg


oliën in de sport

SPORT & CONDITIE

Verleg je grenzen met 100% natuurlijke ondersteuning

dōTERRA biedt een uitgebreide lijn voor sporters ter ondersteuning van het lichaam. Zowel de supplementen als de oliën. Veel topsporters gebruiken inmiddels de producten van dōTERRA. Deze producten zijn veilig te gebruiken daar ze goedgekeurd zijn op de dopinglijst in de sportwereld! Meer informatie op site voor topsport en doping; https://www.koelnerliste.com/.

De dōTERRA® Athlete’s Kit is een perfecte manier om een gezonde levensstijl te ondersteunen voor zowel de professionele atleet als ook de “gezondheidssporter”. De kit bevat 5ml essential oils: Breathe, Onguard, Lavendel, Melaleuca, Pepermunt en Deep Bleu Rub.

Sport

Ondersteun vanaf nu ook jouw inspanningen voor een ijzersterke fysieke en mentale conditie en verleg probleemloos ook jouw grenzen! Ontdek de 100% natuurlijke producten van dōTERRA en:

 • Boost je je energielevel voor nog betere prestaties, zowel fysiek als geestelijk
 • Laat je lichaam sneller herstellen na een intensieve training of blessure
 • Verklein het risico op letsel

DEEP BLUE favoriet & onmisbaar

PIJNSTILLEND, VERZACHTEND & ONTSTEKINGSREMMEND

dōTERRA®’s Deep Blue® Rub is een rijke crème met een samengestelde mix van etherische oliën met een therapeutisch CPTG keurmerk. Deze crème geeft effectieve support aan vermoeide en zere gewrichten en spieren. Fysiek heb je direct effect, verlichting van pijn of andere ongemakken, maar omdat de olie ook heel gemakkelijk je lichaam op celniveau aanspreekt, helpt het ook om de oorzaak aan te pakken.

Gebruiken bij:

Chronische pijnklachten, pijnlijke zwellingen/kneuzingen, ontstekingen en stijfheid van de gewrichten, verstuikingen, spierkrampen, spierpijn, fibromyalgie, artrose, groeipijn, spanningshoofdpijn, whiplash.

Maar ook onmisbaar voor het sporten ter voorkoming van blessures en bevorderen van de sportprestatie; een onmisbaar product in je badkamerkast, sporttas en EHBO kit.

Veel gebruikt door sportmasseurs en massagetherapeuten

Deep Blue® RubOliën & yoga

ETHERISCHE OLIËN & YOGA

Aromatherapie en yoga zijn een hele mooie combinatie om jouw algehele welzijn te verbeteren en zijn eenvoudig te gebruiken in je dagelijks leven en/of in jouw Yoga studio. Wat je doel ook is bij het doen van yoga, iedere intentie kun je versterken door het gebruik van deze etherische oliën. Aromatherapie heeft invloed op zowel fysiek, mentaal als spiritueel vlak.

Je kunt de oliën aromatisch (middels een diffuser) of topisch gebruiken tijdens de yogales. Het gebruik van deze therapeutische oliën helpt je jouw oefeningen te verbeteren en door de aroma’s je te verbinden op een manier die je wellicht nog niet eerder hebt ervaren. Je zintuigen worden geprikkeld door de helende, heerlijke geuren welke invloed hebben op je focus, yogahoudingen en algemene welzijn.

De nieuwe doTERRA yoga oliën bestaan uit 3 melanges: Arise, Align en Anchor. Deze etherische oliën versterken de emotionele ondersteuning en therapie die yoga biedt. Uiteraard zijn er meerdere oliën die toegepast kunnen worden bij yoga en/of meditatie.

yoga

"The body achieves what the mind believes"

Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën in jouw Yoga studio, neem dan contact met ons op voor meer informatie en begeleiding.Aromatouch (massage)

Aromatouch

De AromaTouch is een vorm van ontspanningsmassage. Het is een zeer bijzondere aromatherapie techniek die de ontvanger een unieke ervaring geeft met essentiële oliën die het welzijn ondersteunt. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug en de voeten (staan in verbinding met de ingewanden). De toepassing heeft als doel het zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. De etherische oliën doen het werk. De ritmische aanraking, die door middel van de essentiële oliën, diep in het weefsel binnen dringen, geven ondersteuning daar waar nodig is. Doel is zowel het sympatische als parasympatische zenuwstelsel helpen in evenwicht te brengen en daarmee het zelfhelende vermogen te versterken.

Aromatouch

Bij elk van de bovengenoemde stappen worden 2 essentiële oliën gebruikt. In totaal worden 8 op elkaar afgestemde essentiële oliën gebruikt. De behandeling vindt plaats op rug, hoofd, oren en voeten (reflexones).

Een AromaTouch behandeling duur circa 45 minuten.

De AromaTouch techniek omvat 4 primaire stappen:

 • Stressvermindering
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Vermindering van ontstekingen in het lichaam
 • Verbetering van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel (homeostase)

Bezoekadres

Dokter Kniplaan 17
3151 MA Hoek van Holland

Contact

Tel: 06 - 255 35 706
Email: [email protected]

Gegevens

KvK nr: 60936312
Privacy Policy

Social Contact