Etherische oliën

Wat zijn etherische oliën?

Vloeibare, vluchtige bestanddelen van plantencellen die te vinden zijn in de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van planten. Deze worden doorgaans gewonnen door middel van destillatie maar de citrus oliën worden koudgeperst uit de schil. Iedere olie heeft een specifieke moleculaire structuur, een eigen aroma en unieke eigenschappen. Etherische oliën kunnen zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel ondersteunend werken. De oliën werken zo goed doordat ze 100% natuurlijke bestanddelen in een zeer geconcentreerde vorm bevatten. Bijvoorbeeld voor 1 liter lavendelolie is meer dan 100 kg plantmateriaal nodig.

etherische oliën
Voor iedereen in de Familie

Waarom etherische oliën jou helpen?

 • Geven snel effect om jouw lichaam in balans te krijgen
 • Hebben reinigende en zuiverende eigenschappen
 • Bieden ondersteuning bij blessures en herstel na sport
 • Hebben een kalmerende werking bij overprikkeling
 • Bevorderen de concentratie en is natuurlijke rustgever
 • Werken binnen 20 seconden op het zenuwstelsel
 • Bevorderen ons fysieke en emotionele welzijn
 • Ondersteunen het immuunsysteem
 • Ondersteunen herstellend vermogen van de huid
 • Toepasbaar voor alle leeftijden

Waarom natuurlijke oplossingen in plaats van synthetische?

Puur natuurlijke, medicinaal waardevolle bestanddelen zijn beter geschikt voor het menselijk lichaam dan synthetische, omdat ze een natuurlijk balancerend effect op het lichaam hebben en geen bijwerkingen geven. Bovendien zijn ze niet verslavend en zijn effectief om onze gezondheid en welzijn te ondersteunen op plantaardige basis.

etherische oliën

Hoe werken etherische oliën?

Etherische oliën werden in de geschiedenis in vele culturen gebruikt vanwege hun heilzame werking. Wetenschappelijk onderzoek geeft steeds meer aan dat etherische oliën veel steun kunnen bieden aan ons welzijn. Zo zijn er ziekenhuizen die de olie inzetten tijdens bevallingen en zorgcentra voor ouderen bieden hun bewoners ondersteuning bij onrust middels rustgevende oliën. Vele hebben een krachtige reinigende werking; ze bevatten herstellende, beschermende en afweringsversterkende eigenschappen van de planten.

 • Brengen natuurlijke balans terug.
 • Ondersteunen een gezond immuunsysteem.
 • Hebben een kalmerende en ontspannende werking.
 • Bieden emotionele gezondheidsvoordelen.
 • Meerdere etherische oliën werken verzachtend, reinigend of aardend, en andere staan bekend om hun energie gevende, verkwikkende, verwarmende of vernieuwende eigenschappen.
 • Etherische oliën bieden vele voordelen en kunnen aromatisch, topisch of intern toegepast worden.

De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan snel verbinding maken met de menselijke cellen. Als ze op de huid gebruikt worden kunnen de oliën binnen een paar minuten door het hele lichaam reizen en via ons reukorgaan zelfs binnen 20 seconden al effect hebben.dōTERRA

Waarom dōTERRA essentiële oliën?

De kwaliteit van de oliën van dōTERRA is zeer hoog.

Pure oliën zijn het hart van het succes van dōTERRA. De oliën hebben allen een CPTG® Certified Pure Therapeutic Grade® keurmerk en vertegenwoordigen de meest veilige, pure en effectieve etherische oliën die momenteel verkrijgbaar zijn. Ze bestaan uit natuurlijke aromatische verbindingen, die zorgvuldig uit de planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen, die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen. Ze zijn vrij van verontreinigingen; zoals pesticiden en andere chemische reststoffen en de planten groeien in hun natuurlijke habitat voor een optimale oogst met het hoogste aandeel aan werkzame stoffen. dōTERRA werkt met de boeren aan langdurige relaties die fair trade mogelijk maken.

Tevens zijn veel oliën goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) voor consumptie en kunnen via verschillende wijze veilig worden gebruikt. Kijk op www.sourcetoyou.com voor meer informatie over het verkrijgen en de kwaliteit van de olie (nummer onderkant flesje).

Het bedrijf dōTERRA

Is opgericht in 2008 door experts in de wereld van etherische oliën die als eigenaren hebben geïnvesteerd en 100% van de aandelen hebben en hiermee 100% eigen keuzes kunnen maken.

Healing hands is dōTERRA’s non-profit bedrijf en wordt gefinancierd door leden, werknemers en de directie. Elke maand kan er gedoneerd worden en er wordt ook middels fundraising geld opgehaald. Healing Hands heeft 100.000+ opgehaald en veel levens veranderd.

Naast de kwaliteit van de oliën spreekt de visie van het bedrijf mij enorm aan. Een “natuurlijke heler in ieder huis en daarnaast zorgdragen met de opbrengst van deze prachtige producten voor een betere wereld.

dōTERRA richt zich op families, gezinnen en is een geëmancipeerd bedrijf; dōTERRA geeft terug.
doterra


Oliën voor kinderen

Etherische oliën & kinderen

Etherische oliën zijn geschikt voor alle leeftijden, kinderen reageren snel op de werking van de oliën. We kunnen voor veel klachten de oliën inzetten om zo hun gezondheid te bevorderen en emotionele & fysieke balans te verkrijgen, te denken valt aan:

 • Gepest worden
 • Verbeteren zelfbeeld
 • Innerlijke onrust/hooggevoeligheid
 • Moeite om te concentreren
 • Verbeteren leerprestaties
 • Ondersteuning immuunsysteem

"Ieder kind is uniek en het behandelplan dient individueel afgestemd te worden!”

Healthy Oils.
kinderen

Kids Collectie: “Fysiek en Emotioneel in balans”

De nieuwe doTERRA Kids Collection is de perfecte tool om uw kinderen veilig kennis te laten maken met de uiteenlopende voordelen van etherische oliën. De zeven unieke olierollers zijn 100% natuurlijk, veilig en gebruikersvriendelijk. De olierollers zijn afgestemd om dagelijks te gebruiken voor ondersteuning van lichaam, ziel en geest.

Of het nu gaat om concentratie op school/studie, moeilijk slapen iedere nacht, omgaan met spannende gebeurtenissen, ontwikkelen van zelfvertrouwen, ondersteuning bij overprikkeling of angstige gevoelens, de oliën zijn de perfecte oplossing om het emotionele en fysieke welzijn te bevorderen.

De rollers worden geleverd met een handige draagtas, siliconen doppen en instructiekaarten, welke door uw kind makkelijk toepasbaar zijn. Wij bieden advies en begeleiding bij aankoop van de Kids Collectie en hebben al veel mooie ervaringen van ouders en kinderen mogen ontvangen.Tevens bieden wij leuke happy kids belevingsworkshops


kind

Etherische oliën in de kinderopvang

Een bedrijf waar het lekker ruikt is voor IEDEREEN veel fijner. Tevens is de eis met betrekking tot de luchtkwaliteit onlangs veranderd, dus nog belangrijker om hier aandacht aan te schenken. Aromatherapie is een 100% natuurlijke oplossing om kinderen te laten ontspannen, beter te kunnen slapen, luchtkwaliteit te verbeteren en meer rust te creëren in uw kinderdagverblijf.

kinderen

Ook verzorgen wij info avonden voor de ouders en een uitleg voor de medewerkers hoe te werken met de oliën en de kinderen.

Enkele toepassingen:

 • De algemene geur in de ruimte bepaald een gevoel -> Diffuser met een olie voor rust/vrolijke sfeer.
 • In verschoningsruimten of bij luieremmers voor frisse geur.
 • Ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem in diffuser of onder voetjes.
 • Verzachtend voor een gevoelige huid kan Lavendel gebruikt worden en/of de correct X tube met oliën afgestemd voor de verzorging van de huid (in ieder gezin onmisbaar).
 • Verzorgend en verzachtend bij blauwe plekken, brandwondje, huidirritatie, insectenbeet.
 • Ter ondersteuning van de luchtwegen kan een diffuser met een specifieke olie veel voordelen bieden. Deze helpt vrijer te ademen en heeft een kalmerende werking.
 • In de slaapruimte kunnen rustgevende etherische oliën de zintuigen kalmeren en helpen de slaap te bevorderen.


Etherische oliën in de zorg

Etherische oliën IN DE ZORG

Hoe kunnen geuren in de zorg een positieve bijdrage leveren?

Natuurlijke geuren hebben veel mogelijkheden om ingezet te worden in de zorg. Het kan zijn dat men de sfeer op een kamer, afdeling of behandelkamer wil verbeteren. Tevens bevorderen de oliën een goede nachtrust, zijn goed voor het geheugen en verzorgend voor gevoelige spieren en gewrichten wat een algemeen welzijn bevordert.

zorg

ontspanning

Het verdampen van geuren, maar ook korte massages met deze oliën creëren rust en ontspanning voor iedereen die een tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen. Deze geur-activiteiten zijn een niet-invasieve manier om iets extra’s voor de patiënten te betekenen. Steele (1993) testte vrijwilligers met behulp van een EEG om de effecten van etherische olie te kunnen aantonen na inhalatie. Hij ontdekte veranderingen in hersenritmes die reeds plaatsvonden 15 seconden na inhalatie. Een positieve verandering in gedrag werd ook binnen 15 seconden waargenomen.


Tevens is er aangetoond dat 60% van de patiënten die een scan moesten ondergaan, minder zenuwachtig waren dan de controlegroep als ze geur roken. Geuren die hier ingezet kunnen worden zijn sinaasappel, vetiver (Vetiveria zizanoides), Lavendel en bergamot.

Vooral citrusgeuren (citroen, sinaasappel, grapefruit, bergamot), maar ook lavendel zijn allen goede oliën voor stressreductie (Lim 1997).

Hoe kunnen etherische oliën ingezet worden?

Het verplegend personeel kan de oliën verdampen, aan (bad)water toevoegen (emulgator gebruiken!) en in huidolie toepassen. Zo zijn er veilige elektrische aromaverstuivers, maar er kan ook gewoon een druppeltje olie op een kussen of zakdoek gedaan worden. Door bovenstaande toepassing kan er minder onrust worden ervaren en een verbetering van het humeur.

zorg


oliën in de sport

SPORT & CONDITIE

Verleg je grenzen met 100% natuurlijke ondersteuning

dōTERRA biedt een uitgebreide lijn voor sporters ter ondersteuning van het lichaam. Zowel de supplementen als de oliën. Veel topsporters gebruiken inmiddels de producten van dōTERRA. Deze producten zijn veilig te gebruiken daar ze goedgekeurd zijn op de dopinglijst in de sportwereld! Meer informatie op site voor topsport en doping; https://www.koelnerliste.com/.

De dōTERRA® Athlete’s Kit is een perfecte manier om een gezonde levensstijl te ondersteunen voor zowel de professionele atleet als ook de “gezondheidssporter”. De kit bevat 5ml essential oils: Breathe, Onguard, Lavendel, Melaleuca, Pepermunt en Deep Bleu Rub.

Sport

Ondersteun vanaf nu ook jouw inspanningen voor een ijzersterke fysieke en mentale conditie en verleg probleemloos ook jouw grenzen! Ontdek de 100% natuurlijke producten van dōTERRA en:

 • Boost je je energielevel voor nog betere prestaties, zowel fysiek als geestelijk
 • Laat je lichaam sneller herstellen na een intensieve training of blessure
 • Verklein het risico op letsel

DEEP BLUE favoriet & onmisbaar

Verzachtend, verzorgend & verkoelend

dōTERRA®’s Deep Blue® Rub is een rijke crème met een samengestelde mix van etherische oliën met een therapeutisch CPTG keurmerk. Deze crème geeft effectieve support aan vermoeide, zere spieren en gewrichten. Fysiek heb je direct effect, het geeft een verkoelende of verwarmende sensatie.

Gebruiken bij:

Ongemakken van de spieren/gewrichten, fijn voor een rustgevende massage, maar ook onmisbaar voor het sporten ter voorkoming van blessures en bevorderen van de sportprestatie; een onmisbaar product in je badkamerkast, sporttas en EHBO kit.

Etherische oliën in de balsem: Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Blauwe Boerenwormkruid, Blauwe Kamille, Helichrysum, Ylang Ylang en Osmanthus.

Veel gebruikt door sportmasseurs en massagetherapeuten

Deep Blue® RubOliën & yoga

ETHERISCHE OLIËN & YOGA

Aromatherapie en yoga zijn een hele mooie combinatie om jouw algehele welzijn te verbeteren en zijn eenvoudig te gebruiken in je dagelijks leven en/of in jouw Yoga studio. Wat je doel ook is bij het doen van yoga, iedere intentie kun je versterken door het gebruik van deze etherische oliën. Aromatherapie heeft invloed op zowel fysiek, mentaal als spiritueel vlak.

Je kunt de oliën aromatisch (middels een diffuser) of topisch gebruiken tijdens de yogales. Het gebruik van deze therapeutische oliën helpt je jouw oefeningen te verbeteren en door de aroma’s je te verbinden op een manier die je wellicht nog niet eerder hebt ervaren. Je zintuigen worden geprikkeld door de helende, heerlijke geuren welke invloed hebben op je focus, yogahoudingen en algemene welzijn.

De nieuwe doTERRA yoga oliën bestaan uit 3 melanges: Arise, Align en Anchor. Deze etherische oliën versterken de emotionele ondersteuning en therapie die yoga biedt. Uiteraard zijn er meerdere oliën die toegepast kunnen worden bij yoga en/of meditatie.

yoga

"The body achieves what the mind believes"

Wil je meer weten over het gebruik van etherische oliën in jouw Yoga studio, neem dan contact met ons op voor meer informatie en begeleiding.Aromatouch (massage)

Aromatouch

De AromaTouch is een vorm van ontspanningsmassage. Het is een zeer bijzondere aromatherapie techniek die de ontvanger een unieke ervaring geeft met essentiële oliën die het welzijn ondersteunt. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug en de voeten (staan in verbinding met de ingewanden). De toepassing heeft als doel het zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. De etherische oliën doen het werk. De ritmische aanraking, die door middel van de essentiële oliën, diep in het weefsel binnen dringen, geven ondersteuning daar waar nodig is. Doel is zowel het sympatische als parasympatische zenuwstelsel helpen in evenwicht te brengen en daarmee het zelfhelende vermogen te versterken.

Aromatouch

Bij elk van de bovengenoemde stappen worden 2 essentiële oliën gebruikt. In totaal worden 8 op elkaar afgestemde essentiële oliën gebruikt. De behandeling vindt plaats op rug, hoofd, oren en voeten (reflexones).

Een AromaTouch behandeling duur circa 45 minuten.

Iedereen die een passie heeft voor doTERRA etherische oliën kan de AromaTouch Technique toepassen. Deze is ontwikkeld door Dr. David Hill, D.C. om mensen een verkwikkende ervaring met etherische oliën te bieden. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw - iedereen kan de techniek leren en deze toepassen in de levens van iedereen die ze liefhebben.

Bezoekadres

Dokter Kniplaan 17
3151 MA Hoek van Holland

Contact

Tel: 06 - 255 35 706
Email: info@healthyoils.nl

Gegevens

KvK nr: 60936312
Privacy Policy

Social Contact